Jdi na obsah Jdi na menu

Tarotové karty

Tarotové karty jsou často vnímány jako nástroj pro věštbu a pohled do budoucnosti .....

 
Tarot nám však nabízí mnohem více.

Tarot Vám může rozšířit obzory a využít kolektivní podvědomí. Tarotové karty nabízí pomocí symbolů pohled do sféry vědomí, které je mimo naše rozumová centra. Je možné říci, že kvalita toho jaký nám tarotové karty poskytují výklad je úměrná schopnostem tazatele a toho jak je schopen zvolit vhodnou otázku a jak je schopen se na danou otázku či problém soustředit. Tarotové karty jsou výborným učitelem a bezprostředně ve svých odpovědích odráží současný vývoj tazatele a pomáhají zvýšit úroveň vědomí. Tarotové karty každému tazateli odpovídají unikátním způsobem, tak aby odpověď přesně odpovídala tomu čemu je konkrétní člověk se v danou chvíli schopen naučit a co je schopen pochopit. Tarotové karty mohou každému z vás pomoci otevřít mysl a srdce.

 

Tarotové karty historie

Původ a historie tarotových karet je opředena tajemstvím. První zmínka o tarotových kartách sahá do 13. a 14. století. Některé prameny uvádějí, že původ tarotu je v Indii, některé jej přičítají Egyptu.

 

                                                  tarot.png

Tarotové karty z hlediska historického vývoje

V XV a XVI kdy se v Itálii rozšířila obliba hazardních her, tak zde byly oblíbené i karty zvané tarocchi. Tyto karty byly údajně také používány pro magické účely a církev označila tyto karty za dílo ďáblovo. V průběhu dalších století se z tarotu a jeho karet stal oblíbený pomocník lidí, kteří hledají hlubší pochopení a vhled. Tarotové karty malovali takoví umělci jako Salvador Dali nebo Jean Berthole. V dnešní době jsou karty navrhovány a malovány ve stovkách různých variant a podob a je nutno poznamenat, že se z tarotu stal i výnosný obchod. Na pultech obchodů a na internetu koupíte velké množství karet včetně balení, které obsahuje jak tarotové karty, tak pracovní knihu, která poskytuje návod jak s kartami pracovat a zároveň přináší výklad jednotlivých karet dvorní, malé a velké arkány.