Jdi na obsah Jdi na menu

Numerologie

Numerologie je věda, která má mnoho společného s astrologií, proto se mohou navzájem dobře doplňovat. V některých případech, kdy přesně neznáte hodinu narození a chcete si nechat zhotovit horoskop, není na škodu, nechat si udělat pro upřesnění právě numerologický rozbor, který nám stejně jako horoskop, může říci jaké jsou například naše schopnosti a dovednosti, povahové vlastnosti, jakým jsme obdařeni talentem apod. To samozřejmě není zdaleka vše, co můžeme pomocí numerologie zjistit.

Na základě jakých podkladů vlastně numerologie funguje?


V numerologii můžeme rozebírat jednak datum narození, ze kterého se dozvíme své číslo psychiky a osudu (to jsou dva faktory, které jsou po celý život neměnné, určují naše chování a jednání). Dále si můžeme podle data narození sestavit tzv. numerologickou mřížku, která nám odhalí spoustu dalších, pro náš život důležitých informací, jež si sami možná ani neuvědomujeme a důsledkem toho bývá, že nás lidé špatně chápou, nejsou schopni porozumět našemu jednání, a samozřejmě to může být i příčina různých dalších problémů. Takže numerologie není v žádném případě zbytečná.

To samé platí pro numerologický rozbor jména, neboť jméno je prvkem, který je v numerologii nepostradatelný. Ze jména můžeme zjistit číslo jména, které je pro vaši osobu vlastní. U mužů i u žen je to rozdílné. Zatímco muž má své rodné jméno zpravidla po celý život, ženě se po svatbě změní. A právě tato změna je mnohdy velmi výrazná a podstatná. Mění se tak povahové vlastnosti a schopnosti a to buď v její prospěch a nebo naopak. 

Pokud chceme získat kompletní numerologický rozbor a dosáhnout tak přesnějších informací o dané osobě, je nutné zkombinovat rozbor jména a data narození, což je poměrně časově náročné a mnohdy velmi vyčerpávající, zejména jedná-li se o osoby, u nichž jsou důležité faktory zastoupeny v poměru 1:1